Postup: Na uvarené penne- asi pol sáčku, vysypeme zmes, ktorú sme si predtým asi za 5 minút nachystali. Na dve porcie potrebujeme: dva tavené syry ( najlepšie s hermelínovou arómou), na drobnejšie nakrájanú rajčinu, malý kúsok hermelínu, alebo Vianu- nakrájaného podľa gusta, olivový olej, sušenú bazalku, trošku Worcestrovej omáčky, iba pofŕkať, malý strúčik cesnaku nakrájať na malinké kúsky, za polievkovú lyžicu kyslej smotany, polovicu malej tmavozelenej papriky nakrájanej na slížiky a aspoň šesť koliečok tvrdej salámy nakrájanej na malé kocky. Premiešať a čakať na dovarenie al dente cestovín.
Je to výborné, osviežujúce a nemusí sa to soliť, vďaka salámu. Kto nenájde v chladničke ani náhodou salám, dá si vegetariánsku variantu a má to.
" La miglior salsa del mondo è la fame." Miguel de Cervantes