cestoviny á la co dům dal...

Autor: Vieroslava Otrubová | 26.11.2011 o 18:49 | (upravené 26.11.2011 o 19:21) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  52x

Každý milovník Talianska, ku ktorým sa hlásim aj ja, si nemôže nechať ujsť slávne penne a keď vás prepadne vlčí hlad, nie je nič potešujúcejšie ako vymyslieť nový recept, keďže špajzka zíva prázdnotou. Treba nabrať odvahu a nezľaknúť sa zdanlivo obmedzených možností a takmer nulových zásob... Penne á la co dum dal som vymyslela v stave akútneho hladu a sú fantastické. Davvero!:)

Postup: Na uvarené penne- asi pol sáčku, vysypeme zmes, ktorú sme si predtým asi za 5 minút nachystali. Na dve porcie potrebujeme: dva tavené syry ( najlepšie s hermelínovou arómou), na drobnejšie nakrájanú rajčinu, malý kúsok hermelínu, alebo Vianu- nakrájaného podľa gusta, olivový olej, sušenú bazalku, trošku Worcestrovej omáčky, iba pofŕkať, malý strúčik cesnaku nakrájať na malinké kúsky, za polievkovú lyžicu kyslej smotany, polovicu malej tmavozelenej papriky nakrájanej na slížiky a aspoň šesť koliečok tvrdej salámy nakrájanej na malé kocky. Premiešať a čakať na dovarenie al dente cestovín.

Je to výborné, osviežujúce a nemusí sa to soliť, vďaka salámu. Kto nenájde v chladničke ani náhodou salám, dá si vegetariánsku variantu a má to.

      " La miglior salsa del mondo è la fame." Miguel de Cervantes

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kotlebovcom po zrušení môžu siahnuť na majetok, pozrite sa na aký

Kotlebovcom sa po vstupe do banskobystrickej župy začalo dariť, kupovali autá aj domy.

SVET

Rakúska štátna tajomníčka: Teraz útočia na webe, zajtra v uliciach

Rakúsko pripravuje zákony o nenávistných prejavoch.


Už ste čítali?